17 mars 2013

Värmepumpar med lång garanti, framtidens melodi?

I ejn tid när många värmepumpstillverkare och installatörer slåss om kunderna i värmepumpsgalna Sverige är det intressant att se hur man försöker locka till sig kunder.

Tidigare har exempelvis priset på bergvärme varit en stor konkurrensfaktor då en installation kostar över 100 000 kronor utan problem kan det vara mycket fördelaktigt att ligga några tusenlappar billigare än värmepumpsfirman man konkurrerar med.

Numer konstaterar vi dock att leverantörerna även slåss med andra verktyg. Thermia kör på tio års garanti på sin nya varmvattenberedare.

På senare år har också många privatpersoner reagerat på att många värmepumpar låter för mycket, så nu har bullernivån blivit en viktig faktor för att se till att vinna kunden. Tysta värmepumpar får gärna kosta mer, något som leverantörerna tagit fasta på.

Ett annat sätt som värmepumpsföretagen nischar sig på är helt enkelt att erbjuda större bredd och kompetens än sina kollegor. en duktig installatör hjälper kunden välja rätt dimensionering, ska hen tex ha markvärme eller bergvärme? Och vilket effektbehov? Och hur djupt ska borrhålet vara?

Som synes finns det mycket att ta hänsyn till - utnyttja det du kund som vill fixa värmepump.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar