7 februari 2011

Bergvärme - vad kostar olika borrdjup

När man installerar bergvärme är det flera faktorer som påverkar priset (se gärna mitt tidigare inlägg om bergvärme). Den kanske viktigaste faktorn som påverkar priset är hur djupt borrhål du behöver för att din bergvärmepump ska fungera optimalt.

Den här listan (från Gobis) är en bra fingervisning på vad olika borrdjup gör med vad en installation av bergvärme kostar totalt sett. Här är några exempel från Gobis pris för borrning och montering:

BorrdjupPris
100 m29 200 kr
150 m41 700 kr
200 m54 200 kr
250 m66 700 kr

Sänka kostnaden för bergvärme

Viktigt att komma ihåg som vanligt är att en stor del av det du betalar för en bergvärmeinstallation är själva arbetskostnaden för hantverkarna, och denna kan du halvera med hjälp av ROT-avdraget. Glöm inte att göra detta avdrag och prata med din bergvärmeinstallatör om huruvida de gör avdraget åt dig direkt på fakturan eller om du måste sköta det själv

Ett annat relativt enkelt sätt att sänka totalpriset för bergvärmeinstallationen är att ta in flera offerter på en gång, jämföra dessa och välja den som erbjuder bäst pris och inger förtroende. En gratis tjänst för att ta in flera offerter i ditt område är Bergvärme-info.se, prova gärna den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar