17 februari 2011

Ökning av begvärmepumpar - dags att investera själv?

CTC, en av de större leverantörerna av begvärmepumpar, berättar att marknaden har ökat med 16 procent under 2010, och av alla värmepumpar var det just att installera begvärme som ökade mest.

Bergvärmepumpar som helhet ökade alltså markant, och CTC själva menar att just deras försäljning ökade med 40 procent. Om den siffran stämmer låter jag vara osagt men helt klart är det så att bergvärmepumpen kommit till Sverige på allvar, och den har kommit för att stanna. Kika gärna på vad jag tidigare skrivit om just bergvärme, en bra guide för dig som funderar på att investera i en bergvärmepump.

Installation av bergvärme bör alltså ligga högt på den husägares lista som inte vill se sig frånsprungen av grannarna när det gäller att hålla nere värmekostnaderna. Bergvärme med kompletterande elförsörjning, klassiskt genom direktverkande el eller nyskapande genom solceller, kan vara den bästa affär du någonsin gjort. Mitt tips för dig som vill installera bergvärme är att ta in gratis offerter från hantverkare som installerar bergvärme.

Bergvärmepumpar från CTC.

2 kommentarer:

  1. Det är riktigt att branschen har ökat med 16% och kanske har CTC ökat med 40%. Men att kalla dem "större leverantör" är inte korrekt och faller dessutom rent matematiskt.

    SvaraRadera
  2. Hej Morgan!
    Du har rätt i att det definitivt finns större leverantörer av värmepumpar än CTC, men de är ändå ett välkänt företag i branschen anser jag. Men kanske är de inte just "stora" utan snarare "välkända".

    SvaraRadera