10 juli 2014

Svenska Kyl & Värmepumpföreningen

Den Svenska Kyl & Värmepumpföreningen är en relativt ny organisation som uppstått genom en sammanslagning av två tidigare organisationer - Svenska Värmepumpföreningen och Kyl- och Värmepumpföretagen. Den nya organisationen vänder sig främst till installatörer och andra företag som arbeter med värmepumpar, kylanläggningar och likannde, men även för dig som konsument kan det vara bra att känna till Svenska Kyl & Värmepumpföreningens verksamhet. Deras hemsida hittar du här.

Tre bra saker med Svenska Kyl & Värmepumpföreningen för dig som funderar på värmepump

1. Som informationskanal kan du här få nyttig information om viktiga regler eller ny teknik, samt statistik kring värmepumpsförsäljningen och installationer av exempelvis bergvärme.

2. Eftersom de utbildar och certifierar värmepumpsinstallatörer kan du med fördel kontakta dem och höra om de företag du överväger för din egen värmepumpsinstallation är en del av Svenska Kyl & Värmepumpföreningen, och på så sätt försäkra dig ytterligare om att de är seriösa. Dock upphäver detta inte ditt ansvar att kolla upp en värmepumpsinstallatörs referenser!

3. De driver Värmepumpsbranschens Reklamationsnämnd dit du kan vända dig om du av en eller annan anledning är missnöjd med din värmepump, oavsett om det rör sig om en bergvärmepump, en markvärmeanläggning eller ett luft/vatten-system.

Vill du veta mer generellt om varför en värmepump kan vara en klok investering och ekonomisk åtgärd? Läs De Fem Bästa Argumenten För Att Skaffa Värmepump!

1 kommentar: