10 januari 2011

ROT-avdrag för bergvärme

Som jag påpekat tidigare - ett bra incitament för den som vill investera i nya energikällor är möjligheten till ROT-avdrag. Den som gör detta kan drastiskt sänka kostnaden för investeringen (50 procent av arbetskostnaden upp till 50 000 kr, det dubbla om man är två i hushållet).

Det är en viktig faktor när du räknar på installationskostnaden kontra besparingar i framtiden när du väljer energiform för huset.

ROT-avdrag för bergvärme

Priset för att installera bergvärme kan ligga på 120 000 kronor och uppåt (även om det givetvis varierar beroende på material, geografisk plats och entreprenör). Om vi säger att arbetskostnaden, som är den du får göra avdrag på, ligger på 80 000 kronor betyder det att du kan dra av 40 000 kronor genom att nyttja "Rotavdraget". Inte illa pinkat!

En förutsättning är givetvis att du tjänat in så mycket skatt under året, men det har de flesta hushåll som har råd att investera i en bergvärmepump.

* * *

Till sist vill jag tipsa om en annan bra sajt som är av stort intresse för dig som gillar att renovera och förbättra ditt hem och vill utnyttja ROT-avdraget - Badrumsbloggen. Att renovera badrummet kan vara en vinstaffär om man kommer ihåg ROT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar